Doosan kalapácsok a bontás művészetéhez

2017-02-20

A bontást a laikus ember rombolásnak látja, hiszen száll a por, repkednek a vakolat- és tégladarabok, nagy a zaj. Ám Ön és én tudjuk, hogy másról van szó. Mintha ecsetvonásról ecsetvonásra eltüntetnék egy híres festményt – hogy a megüresített vászonra valami újat festhessünk. Bontómunkát végezni egészen felemelő.

És megvan hozzá minden eszközünk.

BS a standard, BV  vibrációcsökkentett kalapácsaink

Doosan DCT15BS  és DCT15BV

15 kg-os pehelysúlyú bontókalapácsunk vibrációja 9,1 m/s2 (DCT15BS standard modell), illetve 2,5 m/s2 (DCT15BV rezgéscsillapított modell). A rezgéscsillapított modell vibrációja kis túlzással olyan alacsony, hogy egy tapasztalatlanabb munkás meg sem érzi – de ez a cél, hiszen a bontókalapács erejét és rezgését a bontandó munkafelületen kell leadni, nem a dolgozó kezén.

4-7 BAR légnyomáson percenként 0,9 m3/perc sűrített levegőt fogyaszt – ezt a kompakt és precízen erős gépet könnyedebb útmunkákhoz és kisebb bontásokhoz ajánljuk.

Ennél a modellnél figyelni kell a kenésre, a többinél kevésbé (mindjárt elmondom, hogy miért).

Doosan DCT20BS  és DCT20BV

A Doosan bontókalapácsaiban kevesebb a mozgó alkatrész, mint más márkák típusaiban, ezért kevesebb alkatrész kophat el (így ezek a kalapácsok tartósabbak).
A 20 kg-os kivitel már 1,4 m3/perc levegőt is igényel percenként, de vibrációja megegyezik a 15BS-sel.

Középerős anyagokhoz (beton, bitumen-aszfalt) ajánljuk.

Doosan DCT25BS  és DCT25BV

25 kg-os súlyát olyan jól osztották el, hogy még a hosszúra nyúló bontások (akár vízszintesen, akár függőlegesen) sem olyan fárasztók.
1320 BPM-es ütésszáma pazar teljesítményt ad. A 25BS a standard modell 11,5 m/s2-es vibrációval, a rezgéscsökkentett 25BV vibrációja csak 3,4 m/s2 – azaz majdnem megnegyedelték a rezgést.

Közepes beton- és aszfaltbontáshoz ajánljuk.

Doosan DCT30BS  és DCT30BV

30 kg-os bontókalapácsunkkal már impozánsabb vizekre evezünk (vagy rezgünk): ez a gyönyörűség 1,8 m3/perc  levegőt igényel továbbra is 4-7 bar légnyomáson, a kalapácsfej 20 Hz-en hasít bele a bontandó anyagba.

Vibrációja a standard modellnél 11,9 m/s2, a rezgéscsökkentett BV-modellnél pedig mindössze 3,5 m/s2. Ez már az a mérnöki csoda határát súroló szint, amit én sem hittem el a brosúrának („hogyan lehet egy 30 kilós bontókalapácsot ennyire alacsony vibrációval működtetni?”) – ezért leteszteltem, és tényleg ilyen alacsony a vibráció.

A vibrációcsökkentést nagyrészt a bontófejet és a motort körbevevő „légpárnázásnak” köszönhetjük.

Bátran ajánljuk a komolyabb bontásokhoz.

Doosan DCT40BS  és DCT40BV

Ez a masszív bontókalapács már 2m3/perc levegőt kíván a tökéletes működés érdekében. Vibrációja 8,8 m/s2, illetve a rezgéscsökkentett BV-típusnál 3,5 m/s2 – azért alacsonyabb a vibráció még a standard modellnél is, mert egyrészt a szerszám súlya nagyobb, másrészt a percenkénti ütésszám is „csak” 960 (szemben a többi modell 1200-1300 körüli percenkénti ütésszámmal )

796 mm-es hosszával impozáns darab, 20 cm-nél vastagabb betonfalakat könnyedén bonthat vele – mivel ez a bontókalapácsok csúcsa, így gyakorlatilag bármilyen aszfalttal és épülettel megbirkózik.

Egyedülálló: automatikus kenés

A 15 kg-os modellen kívül mindegyik itt bemutatott Doosan bontókalapács beépített olajkenéssel büszkélkedhet – így a henger-dugattyú páros, a kalapácsfej és minden mozgó alkatrész élettartama megnő.

Íratlan “ökölszabály” a szerszámok kenéséhez: ha minden – a gépen áthaladó 1000 liter levegő csak 1 gramm kenőolajat tartalmaz – garantáltan számíthat a megbízható és tartós üzemeltetésre!

Fontos, hogy a megfelelő minőségű szerszám olajat használja!

A fent bemutatott Doosan bontókalapácsokat nemcsak forgalmazzuk, de gyári alkatrészeket és bontóvasakat is adunk Önnek, illetve hivatalos szervizként karbantartjuk őket.

Vásárlóink mondták

 • Segítőkészek, operatívak, gyorsak minden szolgáltatásuk területén! 

  /Kompresszor, bontókalapács szerviz/

  13240124_1107037415986309_6051930834796064591_n

   

  Dezső Alfréd - Duna-Kút Kft. 2019.03.11.

 • A megrendelt termék az ígért határidő előtt érkezett meg, ráadásul az ajánlathoz képest kedvezőbb áron.

  ACF Condor vakológép szett, FINI kompresszor

  condor-vakologep-acf-mimikoMK_103_90_3

  Pelesz Nándor Műszaki vezető - PT Fitter Kft. 2019.02.11.

 • Az árak és a szállítás a megbeszéltek szerint történt.

  Körmendi-Vas Géza Kereskedelmi igazgató - HÉFAL Kft.

 • Berendezésünk (kompresszor ) a karbantartások és szakmai tanácsok alapján már évek óta jól és megbízhatóan
  üzemel

  Vass László tulajdonos - Rögvest Kft.

További vélemények »

Kérdése van?
Keresse szakértő kollégáinkat!

A Mimiko Kft. szakmai tanáccsal, megoldási javaslattal áll ügyfelei rendelkezésére. Cégünk mérnöki szaktudása és megoldás-orientált hozzáállása biztosítja a legmagasabb szintű kiszolgálást. Keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeken.

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök






















Visszahívást kérek

Visszahívást kérek

Kérjen tőlünk visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb (hétköznaponként 9:00–16:00-ig) visszahívjuk Önt.






















Ajánlatot kérek

Ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.