Mitől lesz valóban minőségi egy szerszám?

2016-07-08

Egy kedves ismerősöm cégvezető, és a napokban panaszolta, hogy azért maradt el a tényleges munkájával, mert a cég “karbantartása” túl sok idejét elviszi. Az ő feladata az, hogy képviselje a céget, tárgyaljon, megbeszélésekre menjen, stratégiai döntéseket hozzon. De a keddi napján 4,5 órát töltött azzal, hogy e-maileket válaszolt meg.

Úgy tűnhet, hogy ez is hatékony munka, pedig az e-mailek többsége „igen, láttam, köszönöm” e-mail volt. Ezeket tényleg meg kell válaszolni, de a cégnek nem ez hozza a hasznot. Azért kezdtem ezzel a példával, mert…

…egy szerszám minőségét a termelékenysége adja meg.

Mi a Mimikonál szinte szerelmesek vagyunk az ipari légszerszámokba. Imádunk arról beszélgetni, hogy ez a szerszám ilyen és ilyen fémötvözetből készült, az a szerszám ilyen és ilyen teljesítményű.

Ezek tényleg fontos dolgok. De a legfontosabb az, hogy a szerszám mennyire termelékeny.

Az Ingersoll Randnek van egy jelmondata: szerszámok, melyek többre képesek kevesebb karbantartással. A karbantartási idő Önnek az, ami az ismerősömnek az e-mailek megválaszolása. Meg kell csinálni, de a szerszám arra való, hogy használják. Minél többet.

A termelékeny szerszámnak lehet, hogy a bekerülési költsége magasabb – de a megspórolt karbantartási órák sokszorosan visszahozzák a gép árát. Több elvégzett munka, több bevétel.

Maximális termelékenység egy gombnyomásra

Az Ingersoll Rand legújabb csiszológépcsaládja a Mercury, és a gépcsalád talán egyik legjobbja a Mercury sarokköszörű  – ezen a példaszerszámon mutatnám be, hogy mennyire termelékeny szériáról van szó.

Ez a gép 1,6 kg pehelysúlyával és ergonomikus markolatával szinte kézbe simul – a rezgés és vibráció nagyját elnyeli a markolat. A motorsebességen és a dőlésszögen egyetlen kapcsoló átállításával változtathat, így ez sem viszi az időt.

Ez a gép csúcstechnológiával készült, erre bizonyíték az alábbi pont:

Csiszológépek kenésmentes (!) légmotorral

A bivalyerős 1 lóerős légmotorok kenőanyag nélkül pörögnek. Ezzel az olajcserét, olajellenőrzést és egyéb karbantartást minimalizáltuk.

A motor fordulatszámát egy beépített irányítóegység stabilizálja – ugyanez az egység vezérli a légátfolyást, amely hűti a gépet. Így Ön biztonságban dolgozhat, mert a gép sem túlmelegedni, sem túlpörögni nem fog.

A gép tartósságán tovább emel az acél öntvényház és a megerősített belső elemek. Ezt a szerszámot úgy tervezték és úgy építették, hogy Önnek már csak használnia kelljen.

Biztonság

Magyarországon sajnos híresen alacsony a munkabiztonság, ami szerintünk a legnagyobb felelőtlenség. Egyetlen projekt sem ér annyit, mint egy ember egészsége.

Ezért csak olyan gépeket forgalmazunk, amelyeket mi is jó szívvel használunk. Az Ingersoll Rand híres az új technológiák kifejlesztéséről, de ugyanilyen fontos nekik, hogy a készített gépeik védjék a használóját.

A Mercury gépcsalád tagjait biztonsági szeleppel lehet indítani, munka közben egy védőburkolat védi az Ön kezét. A jó fogás (és a vibrációelnyelő markolat) is garantálja, hogy a gép ne csúszhasson ki a kézből.

Ha Ön vagy vevői csiszológépeket keresnek, akkor a Mercury gépcsalád az egyik legjobb választás. Ez a széria jelenleg a csiszológépek csúcsa.

Vásárlóink mondták

 • Segítőkészek, operatívak, gyorsak minden szolgáltatásuk területén! 

  /Kompresszor, bontókalapács szerviz/

  13240124_1107037415986309_6051930834796064591_n

   

  Dezső Alfréd - Duna-Kút Kft. 2019.03.11.

 • A megrendelt termék az ígért határidő előtt érkezett meg, ráadásul az ajánlathoz képest kedvezőbb áron.

  ACF Condor vakológép szett, FINI kompresszor

  condor-vakologep-acf-mimikoMK_103_90_3

  Pelesz Nándor Műszaki vezető - PT Fitter Kft. 2019.02.11.

 • Az árak és a szállítás a megbeszéltek szerint történt.

  Körmendi-Vas Géza Kereskedelmi igazgató - HÉFAL Kft.

 • Berendezésünk (kompresszor ) a karbantartások és szakmai tanácsok alapján már évek óta jól és megbízhatóan
  üzemel

  Vass László tulajdonos - Rögvest Kft.

További vélemények »

Kérdése van?
Keresse szakértő kollégáinkat!

A Mimiko Kft. szakmai tanáccsal, megoldási javaslattal áll ügyfelei rendelkezésére. Cégünk mérnöki szaktudása és megoldás-orientált hozzáállása biztosítja a legmagasabb szintű kiszolgálást. Keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeken.

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök


Visszahívást kérek

Visszahívást kérek

Kérjen tőlünk visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb (hétköznaponként 9:00–16:00-ig) visszahívjuk Önt.


Ajánlatot kérek

Ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.