Nissan és az Ingersoll-Rand

2015-06-11

A korábbi hírlevelekből megtudhatta, hogy az Ingersoll Rand elsősorban minőségi ipari légszerszámokat készít. Most a hangsúlyt az iparira tesszük: e hírlevélben mutatunk egy példát, hogy az IR-nek milyen erős ipari „hátországa” van, és milyen széles területen szolgálják ki a termelőcégeket.

Ergonómikus sínrendszer…

Olyan gyárakban és üzemekben találkozhat sínrendszerekkel, ahol sok összeszerelőmunkát végeznek.

Maga a sínrendszer felgyorsítja a munkát azáltal, hogy a munkadarab forgatható, odébb tolható, felemelhető és minden oldalról hozzáférhető lesz – még akkor is, ha több száz kg-os.

A munkadarab megmozdításához szükséges erőt indítóerőnek hívjuk, és a teher százalékában szokás megadni. Pl. 2%-os indítóerő azt jelenti, hogy egy 100 kg-os teher megmozdításához 2 kg-os erőkifejtés szükséges.

Minél kisebb az indító- és húzóerő, a sínrendszer annál hatékonyabb, a munka annál gördülékenyebb (szó szerint). Egyrészt a dolgozó kevésbé fárad el a műszak során (és több ereje marad az érdemi összeszerelőmunkára), másrészt könnyebb a munkadarabot pontosan beállítani és pozicionálni, ha nem kell nagy erővel – nem szakszóval – rángatni, mert finom mozdulatokkal is mozdítható.

Az Ingersoll Rand sínrendszere a kiváló minőségű gördülőfelületek miatt átlagosan 1,5%-os indítóerővel segíti a munkát, a húzóerő pedig 1% (de általában kevesebb). Ez kiemelkedő, mert általában 4-5%-os indítóerővel működnek a sínrendszerek.

…amit a Nissan is használ

A Nissan nagy-britanniai gyárában az Ingersoll Rand ZRA1 sínrendszere fogja kiszolgálni az új modell, az Infiniti gyártását.

A Nissan elvárása egy olyan sínrendszer volt, mely kompakt, helytakarékos és a sín kocsijai minimális erőkifejtéssel gördülnek. A ZRA1 rendszer alacsony ellenállással és magas minőségű sínekkel 1%-os indítóerőt ad a gyárnak, így a szakember nem fárad el, a sínrendszer pedig kevés helyet foglal.

További szempont volt még a tartósság (az a termelékeny üzem, ahol az eszközök karbantartási ideje minimális), az Ingersoll Rand pedig híresen tartós – a holtidő (sínrendszer beállítása, karbantartási munka) ezen sínrendszer esetében is elhanyagolható.

Egy csapat, ahova jó tartozni

Szinte biztos vagyok abban, hogy ez a sínrendszer (és a Nissan megrendelése) Önnek inkább érdekesség – feliratkozóink nem nagy gyárkomplexumok beszerzési vezetői.

Mégis fontos ez az “ipari kis színes”, mert ebből is láthatja, hogy az Ingersoll Rand olyan (főleg) szerszámkészítő cég, amely az összeszerelés szinte minden fázisát ismeri.

Tudják, hogyan néz ki a legnagyobb gyár (és mit szeretnének az ottani dolgozók), de tudják azt is, hogy a legkisebb műhely milyen szerszámigényekkel dolgozna. Mindez a tapasztalat meglátszik: az IR szerszámai különösen „kézre állók”, termelékenyek és tartósak.

Böngéssze át legfrissebb Ingersoll Rand szerszám ajánlatainkat ezen az oldalon.

Vásárlóink mondták

 • Segítőkészek, operatívak, gyorsak minden szolgáltatásuk területén! 

  /Kompresszor, bontókalapács szerviz/

  13240124_1107037415986309_6051930834796064591_n

   

  Dezső Alfréd - Duna-Kút Kft. 2019.03.11.

 • A megrendelt termék az ígért határidő előtt érkezett meg, ráadásul az ajánlathoz képest kedvezőbb áron.

  ACF Condor vakológép szett, FINI kompresszor

  condor-vakologep-acf-mimikoMK_103_90_3

  Pelesz Nándor Műszaki vezető - PT Fitter Kft. 2019.02.11.

 • Az árak és a szállítás a megbeszéltek szerint történt.

  Körmendi-Vas Géza Kereskedelmi igazgató - HÉFAL Kft.

 • Berendezésünk (kompresszor ) a karbantartások és szakmai tanácsok alapján már évek óta jól és megbízhatóan
  üzemel

  Vass László tulajdonos - Rögvest Kft.

További vélemények »

Kérdése van?
Keresse szakértő kollégáinkat!

A Mimiko Kft. szakmai tanáccsal, megoldási javaslattal áll ügyfelei rendelkezésére. Cégünk mérnöki szaktudása és megoldás-orientált hozzáállása biztosítja a legmagasabb szintű kiszolgálást. Keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeken.

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök


Visszahívást kérek

Visszahívást kérek

Kérjen tőlünk visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb (hétköznaponként 9:00–16:00-ig) visszahívjuk Önt.


Ajánlatot kérek

Ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.