Csarnokhűtés

Csarnokhűtés

Modern kialakítású, hatékony eszköz az evaporatív léghűtő berendezések minden előnyével. Váltsa ki drága bekerülési és fenntartási költséggel rendelkező klímáját.

Nagy teljesítményének, légszállító kapacitásának köszönhetően kiválóan alkalmas csarnokok hűtésére, szellőztetésére, párásítására. A nyitott rendszerű léghűtők erénye, hogy friss, hűtött levegővel képes átöblíteni a csarnok légterét, így megújítva az elhasznált, vagy szennyeződéstől terhes levegőt. A rendszer nem igényli zárt légtér kialakítását, ami egy csarnok esetében nehezen és költségesen megvalósítható feladat.
A hasonló teljesítményű hagyományos rendszerek villamos szükségeltének mintegy 1/5 részével működő berendezésekről bővebben tájékozódhat katalógusunkban.

Érdekel ez a szolgáltatás, ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.


Csarnokhűtési példa

A példánkban szereplő melegüzem épület hőterhelése ~100 kW. A hőterhelés magába foglalja a bent lévő technológiák hőterhelését, valamint a falszerkezeten keresztül kialakuló hőáramot és a sugárzásos hőterhelést is. A bent lévő technológiai elszívások és a nagy ipari kapuk miatt csarnokba 36.000 m3/h áramlik be.Hűtési technológiánk:

Léghűtőnk alkalmazása esetén a hűtőközegünk a szellőztető levegő. 35 °C, 25% relatív páratartalom esetén a léghűtő 22°C-ra képes lehűteni a kültéri levegőt. Ahhoz, hogy 100 kW hűtőteljesítményt bevigyünk a csarnokba, 90.000 m3/h hűtött levegő bejutatására van szükség.

Mivel a szellőztető levegőnk egyben a hűtőközegünk is, ezért itt nem jelentkezik a szellőző levegő 90 kW-os hűtési igénye. Mivel több levegőt jutatunk be, mint ami a csarnok viszonyai alapján bejutna, így a csarnokban túlnyomás alakul ki, vagyis a nyitott kapukon a levegő nem be, hanem kifelé áramlik, így az ajtók és kapuk állandó zárva tartása nem szükséges a hűtés szempontjából, ami előnyös egy csarnok általános működési ritmusát figyelembe véve.

Természetesen fontos, hogy az ajtókban és a többi nyitott nyílászárón ne alakuljon ki huzatérzés, így megfelelő mennyiségű elszívás beépítésével a fenti hatás csökkenthető.

A hűtéshez a berendezés vizet használ fel. A víz felhasználás mértéke a kültéri légállapottól függ. A kültéri légállapot alapján a berendezéseknek a 90.000 m3/h hűtött levegő előállításához 648 l/h vizet kell elpárologtatni. Emellett egy 30.000 m3/h kapacitású hűtő 3kW elektromos teljesítmény igénnyel bír, tehát 3db egység kell a megfelelő mennyiségű hűtőlevegő előállítására. Így a várható üzemeltetési költség adott légállapot (35°C 25%) mellett 40 Ft/kWh áramdíj és 300 Ft/mvízdíj (csatorna díj nincs!) mellett 550 Ft/h.

Nem tartalmaz hajtógázt, így nem szükséges klímavédelmi hatóságnál lejelenteni. 

Bővebb műszaki  információ a terméktájékoztatóban. 

Terméktájékoztató letöltése »

Figyelmébe ajánljuk

legrendszer-optimalizalas-exair-mimiko

Szivárgási helyek keresése/elemzése

Komplex elemzés és dokumentáció. Megbontás nélküli vizsgálat. Minden apró lyuk, ahol levegő szivárog, ultrahangot bocsájt ki. ...

Megnézem »
karbantartas-mimiko

Karbantartási költségcsökkentés

Karbantartás optimalizálás energiahatékony, akár karbantartás mentes részelemekkel.Mindenképpen érdemes egy levegős rendszer ...

Megnézem »
digitalis-levego-aramlasmero-exair

Kiugró energiaigényű területek optimalizálása

Speciális átfolyásmérő műszerrel fel tudjuk mérni az eszközök levegőfogyasztását. Nem is gondolnánk, hogy egy átlagos lefúva ...

Megnézem »