Csarnokhűtés

Csarnokhűtés
Hűtés 1Hűtés 2Hűtés 3

Modern kialakítású, hatékony eszköz az evaporatív léghűtő berendezések minden előnyével. Váltsa ki drága bekerülési és fenntartási költséggel rendelkező klímáját.

Nagy teljesítményének, légszállító kapacitásának köszönhetően kiválóan alkalmas csarnokok hűtésére, szellőztetésére, párásítására. A nyitott rendszerű léghűtők erénye, hogy friss, hűtött levegővel képes átöblíteni a csarnok légterét, így megújítva az elhasznált, vagy szennyeződéstől terhes levegőt. A rendszer nem igényli zárt légtér kialakítását, ami egy csarnok esetében nehezen és költségesen megvalósítható feladat.
A hasonló teljesítményű hagyományos rendszerek villamos szükségeltének mintegy 1/5 részével működő berendezésekről bővebben tájékozódhat katalógusunkban.

Érdekel ez a szolgáltatás, ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.

Csarnokhűtési példa

A példánkban szereplő melegüzem épület hőterhelése ~100 kW. A hőterhelés magába foglalja a bent lévő technológiák hőterhelését, valamint a falszerkezeten keresztül kialakuló hőáramot és a sugárzásos hőterhelést is. A bent lévő technológiai elszívások és a nagy ipari kapuk miatt csarnokba 36.000 m3/h áramlik be.Hűtési technológiánk:

Léghűtőnk alkalmazása esetén a hűtőközegünk a szellőztető levegő. 35 °C, 25% relatív páratartalom esetén a léghűtő 22°C-ra képes lehűteni a kültéri levegőt. Ahhoz, hogy 100 kW hűtőteljesítményt bevigyünk a csarnokba, 90.000 m3/h hűtött levegő bejutatására van szükség.

Mivel a szellőztető levegőnk egyben a hűtőközegünk is, ezért itt nem jelentkezik a szellőző levegő 90 kW-os hűtési igénye. Mivel több levegőt jutatunk be, mint ami a csarnok viszonyai alapján bejutna, így a csarnokban túlnyomás alakul ki, vagyis a nyitott kapukon a levegő nem be, hanem kifelé áramlik, így az ajtók és kapuk állandó zárva tartása nem szükséges a hűtés szempontjából, ami előnyös egy csarnok általános működési ritmusát figyelembe véve.

Természetesen fontos, hogy az ajtókban és a többi nyitott nyílászárón ne alakuljon ki huzatérzés, így megfelelő mennyiségű elszívás beépítésével a fenti hatás csökkenthető.

A hűtéshez a berendezés vizet használ fel. A víz felhasználás mértéke a kültéri légállapottól függ. A kültéri légállapot alapján a berendezéseknek a 90.000 m3/h hűtött levegő előállításához 648 l/h vizet kell elpárologtatni. Emellett egy 30.000 m3/h kapacitású hűtő 3kW elektromos teljesítmény igénnyel bír, tehát 3db egység kell a megfelelő mennyiségű hűtőlevegő előállítására. Így a várható üzemeltetési költség adott légállapot (35°C 25%) mellett 40 Ft/kWh áramdíj és 300 Ft/mvízdíj (csatorna díj nincs!) mellett 550 Ft/h.

Nem tartalmaz hajtógázt, így nem szükséges klímavédelmi hatóságnál lejelenteni. 

Bővebb műszaki  információ a terméktájékoztatóban. 

Terméktájékoztató letöltése »

Figyelmébe ajánljuk

legrendszer-optimalizalas-exair-mimiko

Szivárgási helyek keresése/elemzése

Komplex elemzés és dokumentáció. Megbontás nélküli vizsgálat. Minden apró lyuk, ahol levegő szivárog, ultrahangot bocsájt ki. ...

Megnézem »
digitalis-levego-aramlasmero-exair

Kiugró energiaigényű területek optimalizálása

Speciális átfolyásmérő műszerrel fel tudjuk mérni az eszközök levegőfogyasztását. Nem is gondolnánk, hogy egy átlagos lefúva ...

Megnézem »
karbantartas-mimiko

Karbantartási költségcsökkentés

Karbantartás optimalizálás energiahatékony, akár karbantartás mentes részelemekkel.Mindenképpen érdemes egy levegős rendszer ...

Megnézem »