Kezelési-karbantartási utasítás

Pneumatikus kéziszerszámok általános üzemeltetési és karbantartási utasításai

Jótállási feltételek

Általános biztonsági követelmények

A légszerszámok beüzemelése előtt figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót!

 1. A légszerszámok üzemeltetése során a mindenkor érvényes balesetvédelmi rendelkezések az irányadók.
 2. Az eszközök üzemeltetése során soha ne használjon a gyári előírtnál magasabb levegőnyomást
 3. Munkavégzéskor minden esetben használjon egyéni védőeszközöket (szemüveg; kesztyű; védősisak).
 4. A légszerszámon végzett javítási – karbantartási munkák alkalmával azt minden esetben kapcsolja le a légrendszerről; illetve a le – és felszerelés során gondoskodjon és győződjön meg a légrendszer  nyomásmentes állapotáról.
 5. Csak a géphez pontosan illeszkedő – a gyártó által megadott teljesítménynek és fordulatszámnak megfelelő tartozékokat használjon
 6. Tömlőnél fogva soha ne emelje fel a légszerszámot; a tömlőt soha ne vegye a lába közé; ne törje meg! Használjon eredeti Ingersoll-Rand gyártmányú tömlőt. Védje a tömlőt mindenfajta sérüléstől!

Légszerszámok üzemeltetése és karbantartása

Légszerszámai üzemeltetésénél mindig tiszta, – vízmentes és olajozott levegőt alkalmazzon.

A legagresszívebb, legkorrodálóbb víz a kondenzvíz – amely az idő előtti, maradandó  meghibásodások leggyakoribb előidézője! A szerszám elé telepített egyszerű vízleválasztó már megoldás.

A szerszámok biztonságos üzemeltetésének elengedhetetlen feltétele az olajozás!

“Ökölszabály” – a légszerszámon átmenő levegő minden 1000 liter levegő 1 gramm (egy gramm!!!) olajat tartalmaz – eleget tettünk e szigorú feltételnek…! Ez a megoldás többszörösére növelheti szerszáma élettartamát.

Szerszámolajozáshoz az INGERSOLL – RAND speciális kenőolaját javasoljuk! Adalékanyagai az agresszív kondenzvízzel olyan emulziót képeznek, amely hatására megszűnik a folyamatos korrózió.

Üzemeltetés folyamán rendkívül negatív befolyásoló körülmény mind a túl magas; – mind a túl alacsony levegőnyomás! A túl magas nyomásnál nemcsak a szerszám, de a villanyóra is fölöslegesen “pörög” – megnövelve a sűrített levegő előállításának amúgy is magas költségeit. Alacsony levegőnyomásnál a szerszám – élve a fizika adta törvényeknek, “ellustul” – teljesítménye romlik.

Mindkét esetben azonos viszont a várható élettartam csökkenés és a fokozódó balesetveszély.

Optimális levegőellátásához javasolt a “kombinált levegő előkészítő egység” – amely a közvetlen közelében (max. 8 méteren belül) a szerszámok üzemeltetése szempontjából legmegfelelőbb megoldást biztosítják.

Légszerszámok javításához csak eredeti alkatrészeket használjon, bízza a javítást szakembereinkre! Az üzemeltetéssel; – javítással; – karbantartással kapcsolatos megkeresésre szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

Jótállási feltételek

Új légszerszámainkra a vásárlás napjától számított, beszállítónk által nyújtott garanciális feltételek alapján, egyéves garanciát biztosítunk. Csak az üzemszerű működés alatt bekövetkezett meghibásodás tartozik a beszállító garanciális elbírálása alá. Mimiko Kft. a garanciális ügyintézést bonyolítja, a beszállító jogosultsága eldönteni a garancia érvényességét.

A garanciális javításokat a törvényi előírásoknak megfelelően, kiemelten, a lehető leggyorsabban kezeljük. Nem tartozik ide a kezelési hibából adódó meghibásodás, természeti kár, kopó alkatrészek cseréje, lámpa, izzó, üveg, ékszíj stb. Telepített gépek esetében a garanciális javítás alkalmával egy kiszállási alkalom, a munkadíj és a felhasznált anyagok költsége nem kerül kiszámlázásra, ellenkező esetben, nem garanciális javítás esetében minden felmerülő költség az ügyfelet terheli.

Kéziszerszámok esetében a garanciális javítás alkalmával GLS futárt küldünk a szerszámért, a munkadíj és a felhasznált anyagok költsége nem kerül kiszámlázásra, ellenkező esetben, nem garanciális javítás esetében minden felmerülő költség az ügyfelet terheli.

Javítás esetén a beépített eredeti alkatrészeinkre (a gyártó) 3 hónap; – a munka minőségére (a szerviz) 6 hónap garanciát biztosít. Eredeti alkatrész – utánpótlásunkat számítógépes rendszeren keresztül biztosítjuk a garanciaidő letelte után is.

A légszerszámok javítását a szervizműhely által küldött írásos árajánlat; árajánlat alapján Megrendelő által küldött írásos megrendelés, elfogadott és visszaigazolt rendelés után kezdjük el. A javítást nem kérő gépeket Partnereink költségére GLS – futárral visszaküldjük, illetve válasz nélkül hagyott esetben a szerszámok tárolását/őrzését nem áll módunkban biztosítani, 2 hét után Partnerünk költségére visszaküldjük.

Vásárlóink mondták

 • A megrendelt termék az ígért határidő előtt érkezett meg, ráadásul az ajánlathoz képest kedvezőbb áron.

  ACF Condor vakológép szett, FINI kompresszor

  condor-vakologep-acf-mimikoMK_103_90_3

  Pelesz Nándor Műszaki vezető - PT Fitter Kft.

 • Az árak és a szállítás a megbeszéltek szerint történt.

  Körmendi-Vas Géza Kereskedelmi igazgató - HÉFAL Kft.

 • Berendezésünk (kompresszor ) a karbantartások és szakmai tanácsok alapján már évek óta jól és megbízhatóan
  üzemel

  Vass László tulajdonos - Rögvest Kft.

 • Telefonon történt érdeklődésünket követően nagyon hamar megérkezett a megbeszélt termék

  Varga Lajos tulajdonos - Habbeton Kft.

További vélemények »

Kérdése van?
Keresse szakértő kollégáinkat!

A Mimiko Kft. szakmai tanáccsal, megoldási javaslattal áll ügyfelei rendelkezésére. Cégünk mérnöki szaktudása és megoldás-orientált hozzáállása biztosítja a legmagasabb szintű kiszolgálást. Keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeken.

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök


Visszahívást kérek

Visszahívást kérek

Kérjen tőlünk visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb (hétköznaponként 9:00–16:00-ig) visszahívjuk Önt.


Ajánlatot kérek

Ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.