Lefúvó pisztolyok, fúvókák

Az Exair amerikai (Ohio) 1983-ban alapított cég. Termékeiben a pneumatika alaptörvényeit felhasználva az ipar szinte minden területére ajánl professzionális megoldásokat. Eszközeiben a környezet védelme, a gazdaságosság, a minimális energiafelhasználás a fő cél.

Az Exair minden lefúvó pisztolyt úgy tervezett, hogy az EXAIR által kifejlesztett speciális légfúvókákkal – a levegőfelhasználás akár 80%-át is megtakaríthatják jelentős zajcsökkentés mellett – működjön.

A többfuratos levegős fúvókák – és pontfúvók alkalmazásával, a korábbi hagyományos lefúvató rendszerek túlzott levegőfelhasználását csökkenthetjük.
A további hatékony felhasználás érdekében hosszított csővel és forgácspajzzsal szerelt lefúvató pisztolyok is rendelkezésre állnak.

Kiválóan alkalmas: alkatrészek, berendezések, gépek tisztítására; forgács/szilárd szemcsék eltávolítására; szárításra; folyadékok lefúvására alkatrészekről; alkatrészek, gépelemek hűtésére; különféle anyagok továbbítására; kartondobozok szétválasztására

Előnyök: jelentős energiamegtakarítás; kisebb zajszint a munkahelyen; lényegesen nagyobb lefúvási hatásfok és erő; tökéletes biztonság; robusztus ipari kivitel; anyaga rozsdamentes acél, könnyűfém, vagy műanyag