Antisztatizáló eszközök

Szüntesse meg a statikus feltöltődést és előzze meg a por kialakulását!
Semlegesít és tisztít akár 6 méter távolságból!

Mi az a statikus feltöltődés?

Az olyan anyagok, mint a papír, a műanyag vagy a textíliák általában egyenlő számú pozitív és negatív töltést tartalmaznak – azaz, elektromosan kiegyenlítettek. A súrlódás ezt megzavarhatja az anyag elektromos feltöltődését okozva.
Az elektromos töltés (statikus) erőt gyakorol a környezetében lévő anyagokra, melyek az alábbi problémákat okozhatják: termékre tapadó por; termékek összeragadnak vagy görgőkhöz, gépágyakhoz tapadnak; anyagok elszakadása, elakadása , összecsavarodása; lapadagolási problémák

Keresse meg a statikus probléma forrását!
Elektrosztatikus feltöltöttség mérő: Digitális mérőműszer, amely +/-5% pontossággal ad információt az alkatrészek/berendezések elektrosztatikus feltöltöttségéről. Feltöltődésre hajlamos (és problémás) ipari, gyártási folyamatok elengedhetetlen kelléke.

SŰRÍTETT LEVEGŐVEL MŰKÖDŐ ANTISZTATIZÁLÓ ESZKÖZÖK:
A sűrített levegővel működő termékek ionizátorokkal való kombinálása lehetővé teszi a statikus töltés megszüntetését gyorsan és nagy távolságokból. A lamináris áramlású légáramlatok lehetővé teszik a szennyeződések elfújását és megszünteti az azokat vonzó töltést. Ideálisak a következőkhöz:
– Nehezen hozzáférhető helyek vagy elakadt felületek
– Nagy sebességgel mozgó termék
– Rendkívül magas töltéssel rendelkező felületek

Antisztatizáló levegős kés (Air Knife): függőleges légfüggönyt juttat a felületre statikus töltésmentesítést biztosít, akár 6 méter távolságból, minimális levegőfogyasztás és zajszint mellett
Antisztatizáló körlégkés (Air Wipe): közrefogja a terméket és ionizált légáramlásból gyűrűt hoz létre. Semlegesíti és tisztítja a termék felületét.
Antisztatizáló légágyú (Air Amplifier): légerősítőként működik, fókuszált, kúp alakú légáramot hoz létre, amely akár 4,6 m távolságból is képes eltávolítani a töltést. Autóiparban is használják ezt a légerősítő és ionizátor kombinációt a vízbázisú festékek szárítására, az autó karosszériák szárítására, miközben kiküszöböli a statikus töltés lehetőségét, amely vonzhatja a festékeket port vagy más szennyeződéseket.
Antisztatizáló lefvó (Air Jet): nagy sebességű légsugár (5:1 légerősítés), hatékony helybeni semlegesítésre és tisztításra. Ez az ionizátor állandó rögzítésre vagy rugalmas Stay Set tömlővel kapható, és ideális módja annak, hogy az ionizált légáramlatot szűk területekre összpontosítani.
Antisztatizáló lefúvó pisztoly (Air Gun ): hihetetlen gyorsasággal szünteti meg a statikus feltöltődést, minimális levegőfelhasználás mellett. Kiválóan alkalmas a különféle szennyeződések eltávolítására, a festést; készremunkálást – csomagolást megelőzően.

ELEKTROMOS ÁRAMMAL MŰKÖDŐ ANTISZTATIZÁLÓ ESZKÖZÖK:

Bizonyos helyzetekben a legkisebb légáramlás is károsíthatja a terméket.
Ez különösen igaz a könnyű anyagok esetében.

Antitsztatizáló rúd (Ionizing Bar): max 4” távolságra szerelhető a semlegesítendő felülettől
Antisztatizáló pont (Ionizing Point): hatékony a pontszerű semlegesítéshez. A kompakt mérete ideális a tekercseléshez vagy a vágási műveletekhez.