A slágergép titka – 4151-HL excentercsiszológép

2016-12-15

Vajon mi lehet az Ingersoll Rand 4151-HL excentercsiszológép  titka? Sok csiszológépet láttunk már, de ez a modell magasan kiemelkedik közülük. Hatékonyabb az átlagos modellnél? Tovább bírja, kiváló minőségű, látványos végeredményt ad, könnyebb a szervizelése?

Nézzük át a specifikációit, hogy jobban megértsük e méltán híres modell népszerűségét.

ai_4151

A legfontosabb: Ø152 mm-es talp

A 152 mm – es talpátmérővel egy kézmozdulattal nagy felületet csiszolhatunk – főleg a gép 12 000 fordulat/perc fordulatával. A fordulatszám a markolaton levő gombbal kényelmesen, akár munka közben is szabályozható.

2 az 1-ben!

A beépített fordulatszám szabályzó szelep alkalmazásával akár polírozásra is kiválóan alkalmas, így  nem kell külön polírozó gépbe beruháznia.

Kiemelkedően tiszta gép

A csiszolás befejező munka, ezért olyan fontos, hogy a csiszológép tisztán, elegánsan és hibátlanul dolgozzon.

Ezt a 4151-HL így éri el:

Kenésmentes motor – a légmotor kenőanyag nélkül pörög, így még az esélyét is kizárjuk annak, hogy olajfolt kerüljön a munkadarabra.

Rezgéscsökkentett működés – az IR mérnökei minőségi munkavégzésre tervezik a gépeket. Az átlagos csiszológéphez képest ez az excenter csiszoló már-már rezgésmentesen működik. Ez fontos, mert a folyamatos rezgéstől még a tapasztalt dolgozó keze is elfáradna egy hosszabb műszak alatt, ami a munka minőségének rovására menne.

Pehelysúlyú kialakítás – a gép mindössze 0,82 kg-os, így könnyű „manőverzeni” a munkadarabon, ha pedig függőleges felületet kell csiszolni, az sem fárasztó.

Kézbe illő markolat – az Ingersoll Rand minden gépén folyamatosan fejlesztik a markolatot. Tudják, hogy a legjobb munkát úgy lehet végezni, ha a dolgozónak nem kell a fogásra figyelnie.

Porelszívás – a különleges kialakításnak köszönhetően légmotorból kiáramló saját levegőjét  felhasználva, a vákuumhoz közeli szívóerővel szívja fel a lecsiszolt port, és azt egy  irányítható csőrendszerbe továbbítja. Ez különösen jelentős előnye, mert a keletkező por közvetlenül elszívható, az operátor sincs kitéve a nagy porterhelésnek.

Egyötöd “ló” – mindössze 0,82 kg-ban

Méretét meghazudtolóan erős gépről beszélünk: 0,15 KW-os (0,2 lóerős) teljesítménye a műhely büszkeségévé teszi a 4141-HL-t. Ez az erő ráadásul relatíve halk: 81,6 dB-lel pörög.

(Ezt a teljesítményt 6,2 bar nyomáson hitelesítették.)

Apropó levegő: a gép 1/4″-es levegőbemenettel és 10 mm-es tömlőmérettel bír, és nem fogyaszt sok sűrített levegőt (percenként 226-430 litert szív a beállított teljesítménytől függően).

Az 1 év gyártói garancia több, mint gondolná…

…mert a gépház ultrakönnyű kompozit anyaga és a fejlett (kenésmentes!!!) légmotor hosszú évekre garantálja a problémamentes működést. Tartós, sőt alig elpusztítható gépről beszélünk, ami hatékony és megbízható társ lesz a csiszolómunkák során – a gép nem „beszél vissza”, nem rakoncátlankodik, nem romlik el a legrosszabbkor, egyszerűen csak teszi a dolgát.

Vásárlóink mondták

 • Segítőkészek, operatívak, gyorsak minden szolgáltatásuk területén! 

  /Kompresszor, bontókalapács szerviz/

  13240124_1107037415986309_6051930834796064591_n

   

  Dezső Alfréd - Duna-Kút Kft. 2019.03.11.

 • A megrendelt termék az ígért határidő előtt érkezett meg, ráadásul az ajánlathoz képest kedvezőbb áron.

  ACF Condor vakológép szett, FINI kompresszor

  condor-vakologep-acf-mimikoMK_103_90_3

  Pelesz Nándor Műszaki vezető - PT Fitter Kft. 2019.02.11.

 • Az árak és a szállítás a megbeszéltek szerint történt.

  Körmendi-Vas Géza Kereskedelmi igazgató - HÉFAL Kft.

 • Berendezésünk (kompresszor ) a karbantartások és szakmai tanácsok alapján már évek óta jól és megbízhatóan
  üzemel

  Vass László tulajdonos - Rögvest Kft.

További vélemények »

Kérdése van?
Keresse szakértő kollégáinkat!

A Mimiko Kft. szakmai tanáccsal, megoldási javaslattal áll ügyfelei rendelkezésére. Cégünk mérnöki szaktudása és megoldás-orientált hozzáállása biztosítja a legmagasabb szintű kiszolgálást. Keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeken.

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök


Visszahívást kérek

Visszahívást kérek

Kérjen tőlünk visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb (hétköznaponként 9:00–16:00-ig) visszahívjuk Önt.


Ajánlatot kérek

Ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.