Termelékenységfokozás az Ingersoll Rand-dal (esettanulmány)

2016-08-10

Az Ingersoll Rand csavarozógépek QX-szériáját  talán nem kell bemutatnunk. Ez volt az a széria, amivel az Ingersoll Rand újraértelmezett mindent, amit hatékonyságról és termelékenységről tudtunk.

Kezdjük a legjobbakkal: a szabadalmaztatott (!) jelátalakítóval ez a szerszámcsalád…

 1. minden eddiginél nagyobb nyomatékkontrollt ad az Ön kezébe
 2. pontosan méri a nyomatékot
 3. programozható
 4. vezeték nélkül kommunikál a többi kiegészítővel

8 programot állíthat be, és megadhatja a legpontosabb nyomatékot, a be- és kicsavarás sebességét és a “szögrehúzás” lehetőségét.

E csúcsminőségű széria olyan hatékonyságot ad az Ön kezébe, amelyet korábban elképzelni is nehéz volt.

Elsőre talán nehéz elképzelni, hogy a programozhatóság és a vezetéknélküli kommunikációt a mindennapi munka során hogyan fordítsuk le termelékenységre. Egy esettanulmányon keresztül megmutatjuk, hogy a QX-széria hogyan segítheti Önt és ügyfeleit.

A probléma

Egy olyan gyárba látogatunk, ahol arénák és stadionok világítástechnikáját szerelik össze. A cég a piacán piacvezető.

Minden műszakban csavarok tízezreit tekerik be, viszont egyetlen világítótesten több különböző csavarméret is van. Ezért a szakembernek folyamatosan váltogatnia kell a becsavarófejek méretét és gyakran kell átállítgatnia a szerszám nyomatékát.

És ha ez még nem lenne elég, akkor a használt csavarozógépek akksiját egy műszakban többször is cserélni kellett, mert lemerültek.

Az Ingersoll Rand megoldása

A fő probléma tehát a nehézkes csavarozófej-váltás és az időigényes újrakonfigurálás – a gyár itt veszíti a legtöbb termelékenységet.

Ezért egy 8 csavarfejet tartó speciális tálcát, QX-csavarozókat és egy vezérlődobozt adtak minden szakembernek, majd beállították a munkafázisokban használt programokat.

Most mutatkozik meg a vezeték nélküli kommunikáció ereje.

Amikor a szakember csavarfejet vált, akkor a vezérlődoboz érzékeli, hogy melyik csavarfejet vették le a tálcáról – és a szerszám automatikusan átvált az adott csavarfejre optimalizált programozásra, és mindaddig ezen a nyomatékon tartja, amíg azt vissza nem helyezik az eredeti helyére (megfelelő nyomaték, becsavarási szög és sebesség).

Mindössze a csavarfejeket kell cserélni, az intelligens szerszám elintéz minden mást. A QX-szériát munkára tervezték, nem folyamatos konfigurálásra – így ez a széria ideális ipari szerszám olyan gyárakba és üzemekbe, ahol óriási a munkamennyiség (és az állítgatás miatti holtidő nagy bevételkiesést okoz).

Az Ingersoll-Rand gépek 30%-kal könnyebbek a korábban használt csavarozógépeknél (a szakemberek kevésbé fáradnak el), az akkumulátor pedig egy töltéssel bőven kibírja a műszakot.

Amikor “pehelykönnyű szerszámokról”, “tartós akkumulátorról” vagy hatékonyságról beszélünk, akkor ilyenekre gondolunk.

Végeredmények

A QX-csavarozók használatával a gyár szakemberei nagyobb kontrollal végezhetik a munkájukat, a becsavarások pontossága megnőtt és az automatikus nyomatékváltások felgyorsították a munkafolyamatokat. Sőt, élvezetesebb és kényelmesebb a munka: az emberek is szeretik, ha a valós munkájukkal foglalkozhatnak (csavarozással, szereléssel), és nem a felkészülés viszi az időt.

A tartósabb akkumulátorokkal és a lefaragott holtidőkkel a gyár termelékenysége fokozódott, immár teljesen kihasználják a meglévő kapacitásaikat, jóval több terméket készítenek és megnövekedtek a bevételeik is. Minden információt féltve őriznek, így a pontos százalékot nem tudtuk megszerezni.

Viszont Önnel vagy ügyfeleinél szívesen végzünk egy felmérést és kiszámoljuk, hogy a QX csavarozókkal (vagy egyéb Ingersoll-Rand termékekkel) mennyivel gyorsabban, kényelmesebben és hatékonyabban tudnának dolgozni.

Kattintson ide és kérjen ajánlatot még ma!

Vásárlóink mondták

 • Segítőkészek, operatívak, gyorsak minden szolgáltatásuk területén! 

  /Kompresszor, bontókalapács szerviz/

  13240124_1107037415986309_6051930834796064591_n

   

  Dezső Alfréd - Duna-Kút Kft. 2019.03.11.

 • A megrendelt termék az ígért határidő előtt érkezett meg, ráadásul az ajánlathoz képest kedvezőbb áron.

  ACF Condor vakológép szett, FINI kompresszor

  condor-vakologep-acf-mimikoMK_103_90_3

  Pelesz Nándor Műszaki vezető - PT Fitter Kft. 2019.02.11.

 • Az árak és a szállítás a megbeszéltek szerint történt.

  Körmendi-Vas Géza Kereskedelmi igazgató - HÉFAL Kft.

 • Berendezésünk (kompresszor ) a karbantartások és szakmai tanácsok alapján már évek óta jól és megbízhatóan
  üzemel

  Vass László tulajdonos - Rögvest Kft.

További vélemények »

Kérdése van?
Keresse szakértő kollégáinkat!

A Mimiko Kft. szakmai tanáccsal, megoldási javaslattal áll ügyfelei rendelkezésére. Cégünk mérnöki szaktudása és megoldás-orientált hozzáállása biztosítja a legmagasabb szintű kiszolgálást. Keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeken.

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök

Üzenetet küldök


Visszahívást kérek

Visszahívást kérek

Kérjen tőlünk visszahívást!

Adja meg nevét és telefonszámát és mi a lehető leghamarabb (hétköznaponként 9:00–16:00-ig) visszahívjuk Önt.


Ajánlatot kérek

Ajánlatot kérek

Kérjen árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot és mi megadott elérhetőségén hamarosan megkeressük Önt ajánlatunkkal.